Med Primus Motor på Tunga Rallyt 2010

Tillsammans med Kebbes Buss har under många år ett antal Primus Motormedlemmar deltagit i Tunga Rallyt i 100Mälardalen.

Tunga Rallyt/Åkarsvängen är ett veteranrally för kommersiella fordon från bilismens barndom fram till 1980. Kommersiella fordon kan vara allt från en Volvo Duett via brandbilar och bussar till långtradare med släp. Veteranrally har inget med tid att göra utan går ut på att köra en sträckaenligt karta och beskrivning och på ett antal kontrolller svara på frågor. Frågorna i detta rally handlade helt om bilar. Hur man lyckas är en blandning av tur och kunnande. Dessa båda storheter stod oss bi detta år och vi vann till vår stora förvåning första pris.

 

101Men vi tar det från början. Tidigt på morron 10/9 startade vi sex man från Ö-vik i Kebbes Volvo/Kjellberg från 1953. Målet var Eskilstuna där årets start var förlagd. Innan vi kom dit hade reseskaran vuxit till 10. Resan gick utmärkt med lämpliga pauser. Man åker förvånansvärt bra i denna buss, möjligtvis kan motorljudet bli lite tröttande i längden om man sitter långt fram. Kom fram på kvällen till startplatsen, för transport till hotell och övernattning.

Själva rallyt gick ju bra och målet är alltid Scania i Södertälje som är rallyts huvudsponsor. Där är också middag och prisutdelning. Därefter till Stockholm/Svedmyra och övernattning på Mauds Hotell.

102Söndag, hemresa med bland annat traditionellt besök hos Bosse Forsberg, ja han hade varit med oss, i Strömsberg/Tierp för att bese hans fantastiska samling av veteranbilar och all annan kuriosa. På kvällen var vi hemma nöjda och mätta på upplevelser.
Här kommer lite bilder från rallyt. Bland annat 2 gånger Kjellberg.

 Text: Börje Göransson

 

 

 

Updated: 2014-05-23 — 21:57
Primus Motor © 2018 Frontier Theme